Produse
   Termostate
   Controlere
   Cap termostatic

   

    D E S C R I E R E     A P L I C A T I I  
Euroster 1100C
 
 
instalare
 

EUROSTER 1100E este un controler electronic pentru pompele de apa din sistemele de īncalzire. El poate fi folosit ori pentru controlul pompei de recirculare a agentului termic (AT) īn sisteme de īncalzire centrala cu cazane pe combustibil solid, acest mod este notat pe controler cu CO, ori pentru controlul pompei de apa care alimenteaza boilerul de apa calda menajera (ACM), acest mod este notat pe controler cu CWU.

1. Īn cazul īn care este folosit pentru controlul pompei de recirculare a sistemului de īncalzire (modul CO), functia ansamblului controler-pompa este de a produce circularea fortata a apei din circuitul de īncalzire pentru instalatii cu cazane neechipate cu sistem de control al pompei. Senzorul extern al controlerului foloseste pentru masurarea temperaturii apei din instalatia de īncalzire. La sistemelor de īncalzire centrala echipate cu cazan pe combustibil solid, controlerul va opri functionarea pompei īn momentul īn care flacara se va stinge īn interiorul cazanului.

Controlerul asigura protejarea cazanului īmpotriva aparitiei condensului acid, prin faptul ca nu permite functionarea pompei de circulatie la o temperatura a agentului termic mai mica decāt temperatura setata. Acest lucru mentine permanent cazanul la o temperatura ridicata, temperatura la care aparitia condensului este redusa.

2. Īn cazul īn care este folosit pentru controlul pompei care alimenteaza boilerul de apa calda menajera (modul CWU), functia controlerului este de a mentine constanta temperatura apei din boiler. Astfel controlerul nu permite functionarea pompei la o temperatura a apei mai mare decāt temperatura setata.

logo antystop

EUROSTER 1100E este echipat cu un sistem ANTISTOP, pentru a preveni griparea rotorului pompei īn perioadele inactive. Daca trec mai mult de doua saptamāni fara ca pompa sa functioneze, controlerul va porni pompa pentru o perioada de 30 de secunde. Pentru a putea sa īndeplineasca aceasta functie, controlerul trebuie lasat deschis si pe timpul verii.

INSTALAREA

1. Pentru modul CO (Agent Termic), senzorul controlerului va fi fixat pe teava (cupru) de iesire a apei din cazan (tur), direct pe teava, cāt mai aproape de cazan posibil.

2. Pentru modul CWU (Apa Calda Menajera), senzorul controlerului va fi introdus īn boiler īn teaca pentru senzor (la modele de boilere care au prevazuta din constructie teaca de imersie pentru senzorul de temperatura) sau se poate monta direct pe teava de iesire a apei.

   
  • Controleaza functionarea pompelor de apa din instalatia de incalzire sau pompele de apa care alimenteaza boilerul de ACM.
 
 
 S P E C I F I C A T I I:
 Intervalul de masurare si  comanda al temperaturii:  10ºC - 80ºC
 Hysterezis  5ºC
 Alimentare  230V AC
 Curentul maxim  5 A AC
 
           
linia
| home | produse | termostate | controlere | cap termostatic | service | contact | e-mail |
linia